вторник, 27 апреля 2010 г.

Virumaa uudised.

Virumaal oli 3 kuuga 19 korruptsioonijuhtumit.



raha Tänavu esimese kolme kuu jooksul on politsei — ja piirivalveameti Ida Prefektuuri korruptsioonikuritegude teenistus alustatud 19 väärtegu seoses kohalike omavalitsuste ametnike korruptiivse käitumisega.

Hoolimata korruptsioonivastasest seadusest tulenevatest piirangutest, omavad mitmete Virumaa omavalitsuste ametnikud osalust erinevate äriühingute juhtorganites.

Samuti on politsei avastanud huvide konflikte ehk rikkumisi, kus ametiisikul on tulnud oma töö- või teenistuskohustuste raames teha otsus või on osaletud sellise otsuse tegemises, mis oluliselt mõjutab ametniku enda, tema lähisugulaste, -hõimlaste või juriidiliste isikute majandushuve. Ametiisikuna on siinkohal peetud silmas ametiseisundit omavat kohaliku omavalitsuse ametnikku, samuti tema ülesandeid täitvat koosseisuvälist teenistujat.

Seitsmeteistkümnel juhul on politsei avastatud rikkumiste puhul tegemist töökoha- ja tegevuspiirangu rikkumisega , mis sätestab, et ametiisikutel on keelatud olla äriühingu juht- või järelevalveorgani liige, välja arvatud riigi, kohaliku omavalitsuse, avalik-õigusliku juriidilise isiku osalusega äriühingus riigi, kohaliku omavalitsuse või avalik-õigusliku juriidilise isiku esindaja.

Kahel juhul on tegemist huvide konfliktiga. Enamik rikkumistest on Ida Prefektuuri korruptsioonikuritegude teenistuse vanemkomissar Liina Pärna sõnul avastatud rutiinse monitooringu raames ja politsei täiendav kontroll selles osas kindlasti jätkub.

“See, kas seadust on rikutud teadlikult, lootes, et ehk ei märgata või on selle vastu eksitud teadmatusest, ei oma seaduse mõistes tähtsust,” sõnas Liina Pärn.

Politsei soovitab kõikidel ametiisikutel tööle asudes kindlasti tutvuda korruptsioonivastase seaduse ja kohaliku omavalitsuse korralduse seadusega, kus on kirjas ametiisiku õigused ja kohustused, millega peab arvestama kohalikesse omavalitsusorganitesse tööle asudes.

Комментариев нет:

Отправить комментарий