воскресенье, 2 мая 2010 г.

Väike-Maarjas võtavad mõõtu rammumehed

Hetk ühelt varasemalt Georgi Kange rammuvõistluselt
24. aprillil , toimub Väike-Maarja keskväljakul algusega kell 13 Georgi Kange rammuvõistlus.

Mehed võistlevad kivide tõstmises, liivakoti kandmises, traktori tõmbamises, raskuse üles-ajamises ning kombineeritud võistluses.

Kombineeritud võistlus tähendab , et võistleja peab tõstma vankrile liivakotid ning seejärel vedama kottidega täidetud vankri finišijooneni.

Meeste puhul peetakse arvestust kahes kaalukategoorias. Raskemad mehed tassivad lisaks veel kohvreid ning kergemad ripuvad kangil.

Naised saavad end proovile panna saepurukoti kandmises ning kangil rippumises, lapsed võistlevad kangil rippumises.

Pärast võistlust on võimalik käia saunas. Üritus lõpeb peoga Georgi söögitoas, kus esineb ansambel, saab tantsida ning üllatuskülalisena astub üles kulturist.

Georgi Kange rammuvõistlus toimub tänavu kaheteistkümnendat korda.

Väike-Maarja valla rahvaspordiklubi juht Ants Rikberg ütles, et võistlus toimub alati aprillis- Georg Lurichi sünniaastapäeva paiku.

Oma aja üks vägevaim jõumees, maadleja ning tuntud spordi- ja karskusliikumise edendaja Georg Lurich sündis Väike-Maarjas 22. aprillil 1876. aastal.

Rikbergi sõnul on tänavune võistlus suunatud eelkõige kohalikele , Pandivere piirkonna valdades elavatele inimestele , kuid kui keegi soovib osaleda ka mujalt, siis on ta jõukatsumisele teretulnud.

Osalejate registereerimine toimub enne võistlust kohapeal.

Комментариев нет:

Отправить комментарий