суббота, 1 мая 2010 г.

Kodanike Rakvere

Картинка 5 из 1717
Miks ma peaks tahtma elada Rakveres? Pealinn on siit ju vaevu sada kilomeetrit ja vähemalt noorte jaoks on seal tõmmet. Haridus, karjäärivõimalused, palgatase – kõik kokku peaks ju pealinna ümbruse rahvast tühjaks imema.
Ometi nii ei juhtu. Miks?
Rakvere on elukeskkonnana kindlasti parem paik kui rahvarohke, liiklustihe ja suure territooriumiga Tallinn - nii arvab mõnigi noor, kes on pärast kõrgkooli Rakverre tööle asunud!
Rakvere on piisavalt väike selleks, et mitte sattuda sõltuvusse liiklusoludest või ühistranspordist, vaid käia jalgsi. Samas on ta piisavalt suur ja mitmekesine - igav ei tohiks siin hakata.
Rakvere asub Tallinnast piisavalt kaugel, et mitte muutuda Tallinna eeslinnaks.
Samas on Tallinn piisavalt lähedal. Kui tekib suurlinnaliku meelelahutuse järele, siis on selle kõigeni vaid tund-poolteist sõitu.
Aga kultuur, meelelahutus ja seltsielu ei ole küll põhjus, et Rakverest üldse kuhugi mujale minna. Siin on teater ja muuseum - mõlemad omal alal edukad ja tegelikult linna näo suurimad kujundajad. Siin toimub agar huvi- ja klubitegevus. Järjest rohkem on neid rakverelasi, kes vähemalt kevadest sügiseni suunavad linnade asemel pilgu puhkuse veetmiseks loodusesse. Kaunis Lahemaa algab ju pea Rakvere külje alt, teisel pool linna on aga Pandivere.

Комментариев нет:

Отправить комментарий