суббота, 1 мая 2010 г.

Lääne-Virumaal oodatakse talgupäevale üle 1000 inimese

Üle-eestilisele talgupäevale oli end laupäeva hommikuks registreerinud 19 452 inimest, kes hakkavad tegutsema 1115 erinevas talgupaigas. Lääne-Virmaal oodatakse talgutele üle 1000 inimese.

Talgutel koristatakse peamiselt prügi.


Kõige rohkem suundub inimesi kodudest välja Harjumaal - 245 talgupaika suundub töödele rohkem kui 5000 talgulist, teatas talgupäeva pressiesindaja udisteagentuuile BNS.

Lisaks Lääne-Virule oodatakse talgutöödele üle 1000 inimese Tartumaal, Saaremaal, Võrumaal ja Järvamaal. Pärnumaal on end kirja pannud üle 2000 inimese.

Talgupäev hõlmab heakorrastustöid linnas, külades ja looduses, samuti mälestiste korrastamist, ehitiste lammutamist ja ehitamist. Talgulised saavad mitmel pool proovida ka selliseid töid, nagu kiviaedade ladumine, sidemasti püstipanek, külakiige ehitamine, haabjate tõrvamine, talgusupi valmistamine, välikemmergu ehitamine ja motokrossiraja korrastamine.

Talgud algavad vastavalt talgujuhtide määramisele erinevates paikades erineval ajal - esimesed talgulised alustasid töödega juba hommikul kell 8, teisal aga alustatakse toimetamistega alles kell 18. Talgupäeva lõpetuseks toimuvad kõikjal üle Eestimaa suuremad ja väiksemad talgusimmanid.


Talgupäeva puhul on rongiga talgutele sõitjatele erihinnad kehtestanud Edelaraudtee, kes pakub alates 10kroonisest piletihinnast 50 protsenti soodustust kõigis sõidusuundades ja -klassides. Registreeritud töötute talgutele sõitu 0,5-70 kilomeetri kaugusele toetab töötukassa, kompenseerides 1.50 krooni kilomeetri kohta.

Комментариев нет:

Отправить комментарий